Home » Usposabljanje Presečna diskriminacija v mladinskem delu

Usposabljanje Presečna diskriminacija v mladinskem delu

  • Drugo

DATUM: 24./25. – 28. 8. 2024

LOKACIJA: LJUBLJANA, SLOVENIJA

TEMA: Presečna/intersekcijska diskriminacija v mladinskem delu (spolna/rasna/etnična diskriminacija)

UDELEŽENCI_KE: 21 mladinskih delavcev_k iz Slovenije, Italije in Romunije (po 7 iz vsake države); prednost bodo imeli tisti, ki prihajajo z območij, kjer so spolni in rasni stereotipi bolj razširjeni, in tisti z lastno izkušnjo medsektorske identitete.

LOGISTIKA:
– Nastanitev in prehrana: Hostel Poljane, Ljubljana. V celoti krijejo organizatorji.
– Potni stroški: Potne stroške krijejo organizatorji do višine stroškov na enoto Erasmus+. Vsi potovalni aranžmaji bodo urejeni v sodelovanju z organizatorji.

Prijavite se do 15. julija 2024.

PRIJAVA

PROGRAM:
Štiridnevno usposabljanje se bo osredotočilo predvsem na raziskovanje in razumevanje medsektorske diskriminacije, pri čemer se bo obravnavalo presečišče spola, rase in etnične pripadnosti, vzroke zanjo in njene posledice. Udeleženci bodo sodelovali v praktičnih vajah, razpravah in predstavitvah, da bi izboljšali svoje razumevanje in razvili strategije za obravnavo teh vprašanj pri delu z mladimi.

PROGRAM IN VEČ INFORMACIJ

ORGANIZATORJI:
Forum za enakopraven razvoj (Slovenija)
Zavod Global (Slovenija)
Nosotras Onlus (Italija)
Asociatia Pro Democratia (Romunija)

 

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

Verjamemo, da bo vaša udeležba prispevala k uspehu tega usposabljanja, in se veselimo vaših dragocenih spoznanj in aktivnega sodelovanja.

Če imate kakršnakoli vprašanja ali potrebujete dodatne informacije, se obrnite na Maxa Zimanija (Zavod Global) na naslov zavodglobal@gmail.com.