Botrstvo v Ugandi

Ni pomembnejšega od izobrazbe. Vsak otrok ima pravico do nje.

​Žal pa nimajo vsi otroci možnosti obiskovati šolo. Veliko otrok v kraju Ndejje v bližini Kampale v Ugandi, kjer živijo številni begunci iz Južnega Sudana, Konga, Burundija in Ruande, si šolanja ne more privoščiti. 

Ker bi želeli to spremeniti, se obračamo na vas v upanju, da se boste odločili za podporo enemu od otrok v Ndejje. Otroci so brez ali le z enim staršem, ki jih ni zmožen preživljati. So žrtve vojne, posilstev, HIV/AIDS ali drugih bolezni in nimajo dostojnega življenja.

Zaslužijo si več! Zato jim pomagajte, tako da postanete boter enemu od njih.

Če se boste odločili za botrstvo, boste prejeli kratko zgodbo in fotografijo otroka, deklice ali dečka, ki ji/mu boste odprli pot k boljšemu življenju. Ob zaključku vsakega trimesečja boste od nje/ga prejeli kratko pisemce in spričevalo, s katerim boste lahko spremljali njen/njegov napredek.

FINANČNA PODPORA

Celoletna podpora za enega otroka znaša 366 evrov (znesek velja od leta 2022).
Možno jo je plačati v enkratnem znesku ali jo razdeliti na tri dele (3 x 122 EUR) – po šolskih trimestrih. Prvo trimesečje se prične februarja, drugo maja, tretje pa septembra. Decembra in januarja imajo otroci v Ugandi šolske počitnice.

 

S podporo se otroku plača:

● šolnina,
● šolska uniforma,
● šolske potrebščine,
● zajtrk in kosilo v šoli,
● stroški spremljanja oz. vključenosti otroka v programu botrstva*.

Vključeni so tudi bančni stroški za mednarodno nakazilo.
Denar nakažete FER-u, ki ga nato posreduje organizaciji HOCW v Ugandi.

Otroci v programu botrstva pred hišo HOCW

KONTAKT

Z veseljem vam odgovorimo na kakršna koli vprašanja, ki jih imate glede podpore otroku.

Pišite nam na info@forumfer.org

Na ta mail se lahko tudi prijavite za botrstvo. Izrazite svoj interes in poslali vam bomo vse potrebne podatke za botrstvo.

Naša partnerska organizacija v Ugandi je Hope of Children and Women Victims of Violence, HOCW (Upanje otrok in žensk, žrtev nasilja). Leta 2010 jo je ustanovil begunec, ki je iz Konga prebegnil v Ugando. Že leto za tem je zagotovil podporo za šolanje 3 otrok, v letu 2018 pa je osnovno in srednjo šolo obiskovalo že 85 otrok, tako begunskih kot ugandskih.

*Izbor otrok, ki so najbolj potrebni podpore, opravijo lokalni svetovalci, zaposleni pri HOCW, v sodelovanju s FER. Oni jih tudi spremljajo, sledijo njihovem napredku in pomagajo pri premoščanju težav. V času počitnic usmerjajo pomoč tistim otrokom, ki so imeli učne težave, enkrat letno pa za vse priredijo zabavo. Najboljše učence tudi nadgradijo, saj se je to izkazalo kot dobra motivacija za izboljševanje šolskega uspeha.