Home » Karte ODIDEM-OSTANEM – navodila in prenos za tisk

Karte ODIDEM-OSTANEM – navodila in prenos za tisk

Poenostavljena navodila:

Karte vzamemo iz škatlice in jih razdelimo na tri kupčke z zadnjo stranjo navzgor kot kaže zgornja slika – zgornja vrsta (brez spodnje vrste, kjer so že odkrite karte). Nato razdelimo karte s kupčka POSLEDICE – desni kupček na sliki zgoraj – po 6 kart vsakemu igralcu.

Igra se začne tako, da prvi igralec obrne karto DEJANJA (z levega kupčka na zgornji sliki) ter odloži karto POSLEDICE iz svojih rok ali vleče karto POSLEDICE iz desnega kupčka na mizi (odvisno od zapisa na obrnjeni karti). Na zgornjem primeru mora igralec odložiti eno karto iz rok.

Nato isti igralec obrne karto s srednjega kupčka SPREMEMBE. Sedaj morajo vsi soigralci kar najhitreje v svojih rokah najti karto, ki ima enak simbol enemu od štirih simbolov na obrnjeni karti SPREMEMBE. Na primeru zgoraj je najhitrejši v rokah našel karto “poplave” in jo odvrgel pod desni kupček kart POSLEDICE.

Igra se nadaljuje tako, da naslednji igralec po vrsti naredi enako kot igralec pred njim, torej najprej obrne karto DEJANJA in nato še karto SPREMEMBE, kjer ponovno vsi soigralci skušajo kar najhitreje odvržti eno od kart v rokah.

Zmaga tisti, ki prvi ostane brez kart.

Karte lahko natisnete in izrežete. Tiskajte obojestransko, saj boste tako natisnili hrbtno in sprednjo stran kart. Na hrbtni strani so tudi črtice za pomoč pri razrezu.

Vse karte z navodili za igranje v obliki pdf za prenos in tiskanje:

Prijetno igranje!