Home » Nacionalni forum o globalnem učenju ter vzgoji in izobraževanju za trajnostni razvoj

Nacionalni forum o globalnem učenju ter vzgoji in izobraževanju za trajnostni razvoj

Ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ) in ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport vabita na Nacionalni forum o globalnem učenju ter vzgoji in izobraževanju za trajnostni razvoj, ki bo 16. maja potekal na Brdu pri Kranju. Pri oblikovanu dogodka je sodeloval tudi FER.

Forum je del programa Evropske mreže za globalno učenje (GENE), ki ga sofinancira Evropska komisija in ki podpira aktivnosti globalnega učenja ter vzgoje in izobraževanja za trajnostni razvoj. V okviru tega programa sta ministrstvi sodelovanju s partnerji pripravili forum. Forum želi zbrati ključne deležnike, tj. slovenske strokovnjake, predstavnike vladnih in nevladnih organizacij in vzgojno-izobraževalnih zavodov ter tuje strokovnjake, da skupaj pogledamo pomen, različne vidike in izzive na tem področju.

Kot na svoji spletni strani poudarja MZZ, Slovenija prepoznava vlogo globalnega učenja pri odpravi revščine in uresničevanju trajnostnega razvoja. Pri tem spodbuja aktivnosti globalnega učenja za razumevanje svetovnega dogajanja, njegovih vzrokov in posledic ter povezanosti lokalne in svetovne razsežnosti. Več o dogodku si lahko preberete v njegovi vsebinski zaslnovi in programu.