Home » Festival dobrih praks NVO

Festival dobrih praks NVO

Vabljeni na spletni Festival dobrih praks slovenskih nevladnih organizacij, ki delujejo na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja, humanitarne pomoči in globalnega učenja in si z uresničevanjem ciljev trajnostnega razvoja prizadevajo za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu. Predstavljeni bodo zanimivi projekti in zgodbe vključenih ljudi v državah globalnega juga in Sloveniji.

Festival bo potekal v sredo, 15. decembra 2021, od 18:00 do 19:30, preko ZOOM-a.

17 ciljev trajnostnega razvoja so leta 2015 sprejele vse države članice Organizacije združenih narodov, vključno s Slovenijo, v Agendi 2030 za trajnostni razvoj. Z njimi se poudarja pomembnost skladnega ekonomskega, socialnega in okoljskega razvoja. V okviru teh ciljev, ki veljajo za vse države sveta, si države prizadevajo odpraviti vse oblike revščine, neenakosti in ublažiti podnebne spremembe, pri čemer naj nihče ne ostane zapostavljen.

V uvodu nas bosta nagovorila:

  • Albin Keuc, direktor Platforme nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč – SLOGA,
  • Robert Kokalj, veleposlanik in vodja Sektorja za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč na Ministrstvu za zunanje zadeve RS.

Dobre prakse bodo predstavili:

  • Darja Sekula Krstič, FER – Forum za enakopraven razvoj,
  • Max Zimani, Zavod Global,
  • Katja Celin Yere, Zavod Voluntariat,
  • Tanja Leskovar, Inštitut za afriške študije,
  • Ana Kristovič, ADRA Slovenija,
  • Jana Lampe, Slovenski karitas.

Za kulturno popestritev dogodka, ki ga bo povezovala Romana Dobnikar Šeruga, sodelavka Platforme SLOGA, bo poskrbela glasbena skupina Sankofa.

Poskrbljeno bo tudi za pogostitev, primerno času. Vsak udeleženec bo prejel bon v vrednosti 10 evrov za pogostitev Skuhne, socialnega podjetja kulture in kulinarike Afrike, Azije in Južne Amerike. 

Prosimo, da nam vašo udeležbo sporočite do 15. 12. 2021 do 10.00. Prijavite se TUKAJ. Po prijavi boste prejeli zoom povezavo do dogodka.

Prisrčno vabljeni!

 

Projekt »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020–2022« sofinancirajo Evropska unija, Ministrstvo za javno upravo in Ministrstvo za zunanje zadeve, izvaja pa Platforma SLOGA. Stališča in mnenja v nobenem primeru ne odražajo stališča ali mnenj financerjev. 
Oznake: