Home » Delavnica “Priložnosti financiranja projektov s sredstvi mednarodnih fundacij”

Delavnica “Priložnosti financiranja projektov s sredstvi mednarodnih fundacij”

Forum za enakopraven razvoj – FER v sodelovanju z mrežo za socialno vključenost Vključen.si vabi na delavnico o prijavljanju na razpise, ki bo potekala 30. in 31. avgusta 2017, od 10. do 15. ure, Ob dolenjski železnici 12 v Ljubljani.

Ne le razpisi iz javnih sredstev, tudi razpisi in skladi fundacij so lahko vir financiranja organizacij in njihovih projektov. Zato vas vabimo na delavnico, na kateri vam bomo predstavili fundacije, njihove sklade, primere odobrenih projektov in načine prijav. V drugem delu boste oblikovali svojo projektno idejo in skozi voden proces izpolnjevali razpisno dokumentacijo. Ob koncu delavnice boste imeli osnutek prijave, ki ga boste kasneje ob podpori projektne svetovalke lahko nadgradili do končne verzije za oddajo.
Delavnica bo naslovila predvsem financiranje na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja in sociale. Javni razpisi niso dovoljšna podpora, zato je nujno poznati alternativne vire in izkoristiti možnosti za prijave.
Na delavnici boste prejeli priročnik Fundacije na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči.

Vsebina delavnice:
Uvod v možnosti financiranja s sredstvi fundacij
Predstavitev fundacij in podprtih projektov/programov
Načini prijave in pregled razpisne dokumentacije
Predpogoji za uspešno prijavo
Pisanje projektne prijave, izpolnjevanje dokumentacije

Predavateljici: Delavnico bosta vodili Darja Sekula Krstič, Forum za enakopraven razvoj – FER) in Tina Michieli, samostojna svetovalka. Obe imata večletne izkušnje s svetovanji in predavanji na temo pridobivanja sredstev, pisanja projektnih prijav in projektnega menedžmenta ter številne praktične izkušnje s pridobivanjem sredstev iz različnih domačih in tujih virov. Obe sta avtorici publikacij na navedene teme, izkušnje pa imata tudi z ocenjevanji projektov na razpisih.

Prijave sprejemamo do 25. avgusta 2017 na info@forumfer.org.

Udeležba je brezplačna. Projekt sofinancira Ministrstvo za zunanje zadeve